this is how it it - Salong K


1. Dyra krämer är bättre än billiga. Det är inte säkert att den dyrare krämen har bättre effekt än den billiga. När du köper en dyr produkt betalar du även för det dyrare emballaget och dyrare ingredienser som inte nödvändigtvis innebär att de fungerar bättre än de billigare. Det viktigaste är att hitta en kräm som passar din hy, oavsett om den är dyr eller billig.

2. Du får mer hår på benen om du rakar dem. Du har säkert hört att du får fler hårstrån som både är grövre och mörkare om du rakar benen, men det stämmer inte. Du kan inte påverka hårväxten eller strukturen med yttre påverkan.

3. Du behöver inte solskydd när det är mulet. Det sägs att 90 procent av solens skadliga UV-strålar tränger igenom molnen, med undantag för kraftiga moln, då mindre UV-strålning kan ta sig igenom. Men tunnare moln kan förstärka UV-strålning varför du alltid bör använda solskyddsfaktor.

4. Kluvna toppar kan repareras. Många är de hårvårdsmärken som lovar att reparera klvna hårtoppar, men eftersom håret är dött kan man inte ”reparera” det i ordets rätta bemärkelse. Det enda som hjälper mot kluvna toppar är ett besök hos frisören.

5. Läppbalsam gör dig beroende. Det finns inget beroendeframkallande i läppbalsam men många innehåller ingredienser som täpper till porerna och torkar ut istället för att tillföra fukt. Lanolin och mineraloljor är exempel på sådana ingredienser.

6. Har man för hög solskyddsfaktor blir man inte brun. Visst blir man det, men det tar lite längre tid. Å andra sidan sitter färgen längre om du använder en hög solskyddsfaktor och du slipper bränna dig.

7. Håret växer snabbare om du klipper dig regelbundet. Det enda som sker när du klipper håret är att det blir kortare och mindre slitet. Eftersom ett välvårdat hår inte går av, vilket ett slitet hår gör, får det en bättre chans till att bli långt.

Du får finnar av choklad. En vanlig missuppfattning är att man får finnar av fet mat och choklad, men studier har visat att de varken är orsaken till uppkomsten av finnar eller förvärrar befintliga finnar. Istället är finnig hy oftast genetiskt betingat eller beror på hormonella faktorer.

HA, nu vet ni! :) 

Kommentarer
Postat av: jj

hehe...nu känner man sig lite dum :*)

2011-03-20 @ 20:54:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0